آشنایی با نحوه کار ضخامت سنج
از انواع دستگاه ضخامت سنج رنگ می توان به نوع مغناطیسی ان اشاره کرد. این نوع از ضخامت سنج ها به ضخامت سنج خودرو نیز مشهور هستند. ضخامت سنج رنگ الکترو مغناطیسی برای سطح آهنی به کار برده می شود . در این نوع از دستگاه ها برای از بین بردن فشار دست مصرف کننده، از یک پروب استفاده می شود که دارای فشار ثابتی است ازاین رو درصد خطای آن نیز کاهش می یابد. دستگاه ضخامت سنج رنگ مجهز به یک صفحه نمایشی است و زمانی که بر روی سطح آهنی قرار می گیرد کلیه اطلاعات مربوط به سطح و پوشش را به نمایش میگذارد و حتی توانایی ثبت و ذخیره اطلاعات را نیز دارد.
دستگاه های ضخامت سنج رنگ و پوشش دارای یک نمایشگر دیجیتالی هستند که ضخامت رنگ بدنه خودرو را می توانند بر حسب میکرون و یا هزارم میلیمتر و اینچ نشان دهند. علاوه بر آن با استفاده از این دستگاه به راحتی می توانید جنس بدنه خودرو را تشخیص دهید.در برخی از انواع دستگاه های ضخامت سنج رنگ، صفحه نمایش امکان چرخش 180 درجه را دارد و از این رو خواندن اعداد هنگام ضخامت سنجی نقاط کور و پایینی خودرو را به سادگی امکان پذیر می کند.
برای اندازه گیری ضخامت پوشش و رنگ اجناسی که از جنس آهن نبوده و خاصیت مغناطیسی ندارند اما فلز و رسانا می باشند مانند آلومینیوم، از ضخامت سنج هایی استفاده می شود که به روش گردابی کار می کنند. زمانی که دستگاه ضخامت سنج پوشش و رنگ به سطح فلز نزدیک می شود باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی بر روی سطح فلز میکنند. سیستم گردابه ایی دستگاه یک میدان الکترو مغناطیسی متقابل را ایجاد می کند که باز خورد آن توسط دستگاه قابل اندازه گیری است و بدین ترتیب بدون اینکه به سطح فلز رسانا آسیبی وارد شود اطلاعات جامع و کاملی از پوشش آن را در اختیار کاربر قرار می دهد.